Imádom! Olyan gyümölcsből készítem amihez kedvem van. Barna cukorba forgatom, mézet is rakok bele. A hangulatomhoz készítem a csemegémet. ISTENI.
Mindig is fontos volt hogy mit eszünk. A betegségem óta erre még jobban oda figyelek.
Egyszerű, gyors, nagyon finom. ISTENI.
Végre feltárták a zselécukorka receptjének titkát, így aztán otthon mi is elkészíthetjük.
Hozzávalók:
50 dkg narancs
fél citrom leve
3 evőkanál cukor, (én barna cukrot használok,)
1 kis tasak dzsemfix (pl. Dr. Oetker)
Elkészítése:
A narancsot meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és pépesítjük.
A magokat kiszedjük, ha esetleg vannak benne. A gyümölcspéphez adjuk a cukrot és a dzsemfixet, jól összekavarjuk.
A citromlét is belekeverjük és lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett felfőzzük.
Forrástól számítva 5 percig főzzük. Kisebb méretű tálat, vagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a zselét, hagyjuk teljesen kihűlni.
Majd 40 percre hűtőbe tesszük, ezt követően ízlés szerint felszeleteljük és beleforgatjuk cukorba, már kínálhatjuk is.
Akármilyen gyümölcsből megcsinálhatjuk, a fő, hogy pépesítsük és tartsuk be az arányokat!
ketkes.com
Jelezd, ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal, iratkozz fel a hírlevelünkre.
Kövess a facebookon: itt találod,
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: