Mindig is fontos volt hogy mit eszünk. A betegségem óta erre még jobban oda figyelek.
Keresem azokat a recepteket amik lehetőséget adnak arra, hogy magam rakjam össze és lássam mi kerül abba az ételbe, amit az asztalra teszek.
Ilyen rejtély volt mindig is a számomra a SAJT, amit viszont nagy tételben fogyasztunk.
ITT A MEGOLDÁS!
Isteni finom, ilyet üzletben megvásárolni nem lehet! Javaslom neked is.
Ha egyszer ezt megkóstolod, soha nem fogsz boltból sajtot, vagyis sajtnak nevezett dolgot vásárolni.
Hozzávalók
1 liter tej
1/2 kg túró
6 dkg vaj
1 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál só
Így készítsd el a házi sajtot
1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót – melyet előbb áttörtél krumpli törőn – főzz össze 5 percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze.
Óvatosan 15 percig keverd főzés közben. Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűzről és rakd tetszőleges formába. 2 óra múlva reszelhető is.
Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel.
Jó étvágyat!
ketkes.com
Jelezd, ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal, iratkozz fel a hírlevelünkre.
Kövess a facebookon: itt találod,
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: