My Way

Sajt házilag. ITT A MEGOLDÁS!

Mindig is fontos volt hogy mit eszünk. A betegségem óta erre még jobban oda figyelek.

Keresem azokat a recepteket amik lehetőséget adnak arra, hogy magam rakjam össze és lássam mi kerül abba az ételbe, amit az asztalra teszek. 

Ilyen rejtély volt mindig is a számomra a SAJT, amit viszont nagy tételben fogyasztunk.

ITT A MEGOLDÁS! 

Isteni finom, ilyet üzletben megvásárolni nem lehet! Javaslom neked is. 

Ha egyszer ezt megkóstolod, soha nem fogsz boltból sajtot, vagyis sajtnak nevezett dolgot vásárolni.

Hozzávalók

1 liter tej

 1/2 kg túró

 6 dkg vaj

 1 egész tojás

 1 kávéskanál szódabikarbóna

 1 kávéskanál só

18641_172330_500x300

Így készítsd el a házi sajtot

1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót – melyet előbb áttörtél krumpli törőn – főzz össze 5 percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze.

Óvatosan 15 percig keverd főzés közben. Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűzről és rakd tetszőleges formába. 2 óra múlva reszelhető is.

Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel.

Jó étvágyat!

ketkes.com

Jelezd, ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal, iratkozz fel a hírlevelünkre. 

Kövess a facebookon: itt találod,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!