A bundás kenyér önmagában egy csoda. Már csak azért is, mert három olyan alapanyagból áll, amit jó esetben mindig tartunk otthon. Aki a kemény reggelit szereti, annak ajánlom ezt a sajtos, szalámis bundás kenyér receptet.
Általában a szikkadt kenyereket hasznosítjuk így, mert a kenyér úgy jobban magába szívja a felvert tojást, de ha valaki megkívánja a bundás kenyeret, azért nem érdemes napokat várni, a friss kenyérből is nagyon finom. Érdemes legalább két-három percig áztatni a szeleteket sütés előtt a tojásban, hogy belül szaftos legyen.
Ha szeretjük a bundás kenyeret, az ízesítését a végtelenségig variálhatjuk. Ha két szelet kenyeret sajttal, spenóttal, sonkával, szalámival, gyümölccsel, akármivel összeborítunk, tojásba forgatjuk és tálaljuk, a család el lesz ragadtatva, az ízektől és a látványtól. Ha nagyon csúszkálna, fogvájóval összetűzve nem fog.
Hogy ne legyen egyhangú mindig ugyanúgy enni a bundás kenyeret, így készítve is imádja az egész család, főleg hogy a sajt nyúlik benne.
Hozzávalók, 6 db bundás kenyérre
200 g pizza mozzarella sajt, 4 db tojás (nagyobb, “L”-es méretű), só, 15 dkg sonka (szeletelt),
12 vékony szelet kenyér,
A sütéshez, étolaj.
elkészítési idő kb: 10 perc.
Elkészítés
A sajtot vékony szeletekre vágjuk. A tojásokat tálba ütjük, sózzuk, villával felverjük. A kenyereket egymás mellé tesszük, mindegyikre teszünk szeletelt sonkát, majd a sajtból (mindenhova jusson rá) és ráteszünk egy másik szelet kenyeret. Olyan lesz, mint egy szendvics.
Az olajat felforrósítjuk. A szendvicseket a tojásba mártjuk mind két oldalával. Majd a forró olajba tesszük. Hogy ne essenek szét én 1-2 fogpiszkálót beleszúrok miközben sülnek, és mikor megfordítom, őket kihúzom belőle. Így nem esnek szét sütés közben.
Ha megsült az egyik fele, megfordítjuk úgy is pirosra sütjük és papírtörlőre szedjük. Az olajat kissé leitatjuk róla.
Óvatosan essünk neki, mert belül forró a sajt.
Az alap receptet http://aprosef.hu/ oldalon találtam.
Jó étvágyat kívánok!
Amennyiben tetszett önnek, kövessen, és nézze át cikkeimet.
Egy hétköznapi Nagyi az online világában.
Jelezd, ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal, iratkozz fel a hírlevelünkre.
Kövess a facebookon: itt találod,
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: