Almás fahéjas zabkása

A kis unokámtól tanultam, ők minden reggel fogyasztják. Nagyon finom és laktató étel. Ami ráadásul egészséges is. Akár fogyókúra alatt is fogyasztható. Én leginkább reggelire szoktam elkészíteni. Sósan köretnek is nagyon finom sültekhez. Ha meg akarom bolondítani a húsok mellé, akkor teszek bele egy kanál mézet. Apró szemű zabpehely-jel a legfinomabb, de a nagy szeművel is finom, ha teszek hozzá gyümölcsöt. Elkészítése nem tart tovább 15 percnél, egyszerű, gyors, finom, laktató.

Ha nincs időd elkészíteni, isteni kész kásák kaphatók, különböző gyümölcs és csoki ízesítésekkel. Az én táskámban mindig van egy csomaggal, mert csak víz kell hozzá. Érdemes körül nézni a boltok polcain. 

Hozzávalók:

3 g zabpehely

100 ml 2,8%-os tej

100 ml víz

1 csipet só

1 db alma (hámozott, reszelt)

kristálycukor, (vagy én mézet használok)

fahéj (őrölt)

Elkészítés

A tejet és a vizet egy lábasba teszem, hozzáadom a csipet sót és felforralom. Ha már forr, beleteszem a zabpelyhet és kevergetés mellett 6-8 percig főzöm, míg elkezd sűrűsödni és majdnem az összes folyadékot felveszi. Hozzáadom a meghámozott, felkockázott almát, és addig főzöm, míg az alma átmelegszik, és kicsit megpuhul. Majd leveszem a tűzről és hagyom 10 percig, hogy az összes folyadékot magába szívja.

Egy hétköznapi Nagyi az online világában.

Címkék: , , , , ,

Jelezd, ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal, iratkozz fel a hírlevelünkre. 

Kövess a facebookon: itt találod,

Tovább a blogra »